På Nyanser Av Skönhet kan du ta bort dina oönskade tatueringar eller bleka ner dem inför en Coverup. Tatueringsborttagning hos oss utförs med vår Q-Switchade Nd:YAG-laser, Lumico Selected.

Lumico Selected
Är en Q-switchad Nd:YAG-laser som har våglängderna 1064nm samt 532nm.

Flat top OptiBeam technology
Tack vare teknologin Flat top OptiBeam som Lumico Selected har, utförs behandlingarna både säkrare och även snabbare. Detta gör så att inga ärr bildas av lasern, på grund av att energin skickas ut jämnt på hela behandlingsytan och det uppstår inga “hot points”.

Kvadratisk Spot
Lumico Selected jobbar med en kvadratisk behandlingsyta vilket både ger pulserna en minimal överlappning och reducerar därmed risken för bieffekter vilket kan uppstå ibland med en rund spot som lättare överlappar under en behandling. På grund av den kvadratiska spoten går behandlingarna upp till 20% snabbare då man effektivare kan täcka behandlingsområdet.

Hur många behandlingar behövs?
Något man bör tänka på är att tatueringar är gjorda för att sitta permanent på huden därför krävs det tålamod vid en tatueringsborttagning/-reducering. Vanligen behövs åtminstone fyra behandlingar eller mer.

Det är många faktorer som avgör hur många behandlingar som behövs vid en tatueringsborttagning och om det ens är möjligt att få bort tatueringen till 100%

Hudtyp – Det är lättare att ta bort/reducera en tatuering på ljusa hudtyper. Ju mörkare hudtyp desto fler behandlingar krävs det.

Tatueringsfärg – I regel är det lättast att reducera svart bläck. Då en tatuering har flera färger kräver detta fler behandlingar.

Typ av färg – Det kan vara svårare att reducera olika typer av färg. Låt oss förenklat säga att tatuering gjorda professionellt består av färger som är lättare att reducera. För ett par år sedan kom nya lagar om vilka färger som får användas i tatueringar. Förr användes färg med mycket järnoxid och andra metaller för att få “glans” osv. Detta gör att ljuset, istället för att absorberas av bläcket, reflekteras tillbaka ut och detta gör det svårare att reducera tatueringen.

Flera lager – Har du innan gjort en cover-up och vill ta bort allt så kommer det krävas fler behandlingar då tatueringarna ligger i flera lager.

Placering – Ju ”närmre” kroppen en tatuering sitter desto enklare är den att behandla. Därför kräver tatuering på händer och fötterna generellt fler behandlingar

Hur lång tid tar en behandling?
Beroende på hur stor tatueringen är och antal färger den har skiljer tiden på behandlingen. En helsvart, liten tatuering tar cirka 2-10 min och en större svart tatuering tar ungefär 10-30min.

Gör behandlingen ont?
Vid en tatueringsborttagning slås pigmentet sönder av laserljuset som sedan ger en värmekänsla. Detta kan kännas olika mycket beroende på hur smärttålig man är. Många förklarar känslan som en gummisnodd som snärtas mot ens hud för varje puls.

Vad händer vid behandling?
Det som händer är att korta ljuspulser “skjuts” av och absorberas i tatueringspigmentet. Dessa korta pulser skapar en fotoakustiskt tryckvåg och spränger pigmentet till mindre partiklar som sedan bryts ner av hudens makrofager och tas hand om av kroppens immunförsvar. Denna process tar ungefär 2 månader.

Direkt under behandlingen blir tatueringen vit/gråaktig och det kan se ut som den har försvunnit helt, men detta är bara tillfälligt. Vattnet i vävnaden förångas och samlas precis under huden och skapar denna reaktion. Vattnet försvinner efter ungefär 20-30 min och då träder tatueringen fram igen.

Vad händer efter behandling?
Den mest vanliga reaktionen efter en laser behandling är svullnad kring området man behandlat och ibland förekommer det även små blödningar. Det är då viktigt att man täcker området med en steril gasbinda eller kompressor. Området får inte utsättas för solljus och det är strängt förbjudet att klia området då risken för ärr ökar. Behandlingsområdet bör även hållas torr 24h efter behandlingen.

Hur ofta?
På grund av att processen för kroppen, att ta hand om bläcket, tar ungefär 6-8 veckor bör man göra behandlingarna med 6-8 veckors mellanrum.

För skötselråd klicka här!