Spraytan

Bli brun på ett sunt sätt? Vi har svaret! Hos oss kan du få en bränna på endast några minuter tack vare vår Spraytan. Vi handsprayar med maskin. 

Att känna sig fräsch med en läcker solbränna är något som många av oss tycker om, men att solens stålar och solarier inte är hälsosamma för kroppen är också något som de flesta känner till. Vi kan erbjuda dig en naturlig gyllenbrun färg utan risk för rynkor, soleksem, sveda eller hudcancer! Du får ett snabbare resultat än om du solar naturligt eller i solarium. Människor som har svårt för att bli bruna genom solen/solarium får garanterat ett mycket bra resultat av spraytan. Du kan bli brun på utvalda delar av kroppen. Huden får en skönhetsbehandling samtidigt som du blir läckert gyllenbrun!

Hur länge varar behandlingen?

En behandling varar i ca 5-7 dagar. Hållbarheten beror såklart på skötsel & hur pigmentet i kroppen tar upp färgen. Tränar man och svettas ovanligt mycket håller det inte lika länge. För att behålla den gyllene färgen bör behandlingen upprepas minst en gång i veckan. Smörj in dig med bodylotion varje dag för att behålla din bränna längre. Viktigt är också att inte riva med handduken när du ska torka dig. Peeling samt rakning gör att färgen försvinner snabbare.

Hur färgar det huden?

Spraylösningen härstammar från sockerrör, och den aktiva ingrediensen är ett färglöst socker som heter Dihydroxyaceton, DHA. DHA reagerar med ett protein – keratin, i det yttersta lagret i huden – hornlagret, och skapar där ett brunt pigment. Den innehåller ingen alkohol eller parfym, bara 100 % rena, naturliga ingredienser!

Vad ska jag tänka på före behandlingen?

Rengör och peela huden minst 2-timmar innan behandlingen och avlägsna noggrant smink och andra produkter. Ju mer noggrannare du är vid peelingen desto bättre resultat kommer du få. Färgning av hår bör ske innan behandling, missfärgning kan annars uppkomma.

Smörj inte in dig, krämer funkar som en barriär & färgen kommer inte att fästa. För bästa resultat raka dig kvällen innan behandling, t.ex. ben och skäggväxt. Vaxning, plock av bryn och rakning bör ej göras direkt efter eller före behandling (vänta minst 8 timmar) annars finns risken att färgen försvinner.

Du bör inte ha tajta eller ljusa kläder direkt efter att du blivit spraytannad då färgen inte har hunnit sätta sig i huden riktigt, och kan färga av sig och ge ränder på huden. Färgen behöver sedan 4-6 timmar att verka. När du duschar efter de timmarna får du ditt slutliga resultat.

Ha med dig trosor/bikini/kalsonger att spraya dig i. Det går även bra att göra behandlingen utan kläder för att undvika linjer.

Vad ska jag tänka på efter behandlingen?

Hemvård – förläng hållbarheten!  

Dagarna efter behandling är det viktigt att du smörjer in huden med bodylotion varje dag, detta för att säkra en fortsatt jämn färg i takt med att färgen långsamt avtar. Använd med fördel Sunless Extender, en bodylotion innehållande DHA som hjälper till att hålla den vackra färgen och lystern längre. Färgen försvinner snabbast från händer och ansikte så för att bibehålla färgen där, rekommenderar vi att du använder dig av följande produkter för att bygga upp eller förlänga hållbarheten av färgen:

California Tan Sunless
Sunless Mousse (9% DHA)
Sunless Spray (7% DHA)
Sunless Lotion (4,3% DHA)
Sunless Extender (0,5% DHA)

Om California Tan Sunless
Den mest avancerade serien av brun-utan-sol produkter för hemmabruk. Ger samma färg som en professionell spraytan behandling, innehållandes en snabbtorkande formel. Färgen utvecklas på bara 1-3 timmar.