hårborttagning

Permanent Hårborttagning

Du kan nu, med hjälp av cellox-teknologin, bli av med oönskad hårväxt både effektivt och smärtfritt. Vi använder oss av Cellox 20 för permanent hårborttagning mot oönskad hårväxt på alla hudtyper. Cellox 20 är svenskt tillverkad och varenda enhet testas samt CE-märks av svenska specialister.

Closeup,Hair,Removal,Cosmetology,Procedure,From,Men,Back,Laser,Epilation

Cellox-teknologin

Man har tidigare använt sig av laser och IPL för permanent hårborttagning på kroppen. Det man sedan gjort är att ta det bästa från IPL och laser och skapat Cellox-teknologin. Teknologin arbetar, på samma sätt som traditionell IPL, med kraftiga och korta ljuspulser. Dock har man tagit stabiliteten från lasern vilket gör att pulsen håller jämn och stabil energi. Tack vare denna stabilitet blir behandlingarna både smärtfria och effektiva. Risken för brännskador och pigmentförändringar minskas då man kan använda sig av mycket lägre styrka än traditionell IPL, dock uppnår man ett bättre resultat.

Effektivt kylsystem

På grund av det effektiva kylsystemet Cellox 20 har kyls det översta hudlagret (epidermis) ner, vilket i sin tur leder till både en nödvändig effektivitet samt en smärtfri behandling. Detta medför att riskerna för skador i stort sett försvinner, till och med på mörkare hud.

Hårstråets olika faser

Anagen fas (aktiv växtfas): Det är ungefär 15-20% av hårstråna som befinner sig i denna fas.

Katagen fas (övergångsfas): Under denna fas slutar hårstråna att växa och hårsäckarna blir inaktiva samt börjar krympa. Det är ungefär 3-4% av hårstråna som befinner sig i denna fas och detta varar i ungefär 1-2 veckor.

Telogen fas (vilofas): Hårstråna lossnar i slutet av denna fas och ett nytt börjar växa. Här är det resterande hårstrån som befinner sig i denna fas och varar i ungefär 5-6 veckor.

Vad händer med hårstråna under och efter behandlingen?

Det går endast att ödelägga de hårstrån som är i den anagena fasen. Då hårsäckarna, som befinner sig i den aktiva fasen, når ca 70°C denaturerar proteinet i säcken. Vanligtvis försvinner cirka 60% av hårväxten efter 3 behandlingar och efter dubbelt så många behandlingar 90-95%. Detta kan dock skilja sig från individ till individ.

Enligt forskning växer inte ett hårstrå i växtfas, som ödelagts, tillbaka. Dock kan håranlag aktiveras på grund av hormonell påverkan och är då nya hårstrån som växer ut.

De hårstrån från hårsäckar som ödelagts kommer cirka 2-3 veckor efter behandlingen att ramla av.

Hur många behandlingar behövs?

På grund av att alla hårstråna, i det område som ska behandlas, inte är i den anagena fasen räknar man generellt med att det krävs 5-8 behandling, denna siffra kan skilja sig då vissa behöver färre och andra mer. Dessa behandlingar görs vanligtvis med ett 8 veckors mellanrum. Detta för att de hårstrån i den telogena fasen, som inte ödelagts ännu, ska hinna växa ut.

Vad ska jag tänka på inför min behandling?

Du bör undvika att sola ungefär en månad före och efter en behandling. Vi rekommenderar inte att man har någon solbränna då man ska göra en behandling på grund av risken för brännskada eller brist på resultat ökar. Spraytan bör även undvikas cirka 2 veckor innan en behandling. Du bör samt avstå från träning och annan typ av ansträngning 24h efter behandling. Det är mycket viktigt att du låter bli att plocka samt vaxa hårstrån vid det behandlade området då det påverkar växtfaserna.