Upplever du att elastin och lystern i huden börjar avta? Eller är du trött på ytliga blodkärl och pigment-/åldersfläckar i ansiktet?

Med hjälp av Cellox 20 kan vi reducera ytliga blodkärl i ansiktet och pigment-/åldersfläckar på kroppen samt ge huden en boost med en Skin Rejuvenation

Vad händer med huden efter en Skin Rejuvenation?
Med åldern så avtar sakta produktionen av collagen och elastin i vår hud och vi upplever då att huden blir slappare samt att fina rynkor börjar uppstå.
Värmen som produceras med cellox 20 går ner och kickar igång fibroblasterna så att de ökar produktionen igen och huden stramas upp, får mer elasticitet, flexibilitet och lyster. Behandlingen kan kombineras med kärl- och pigmentreducering i samma behandling för en jämn hudton.

Antal behandlingar
Det är väldigt individuellt men ungefär 3-5 behandlingen med ett mellanrum på 3-4 veckor är vad som rekommenderas.

Vad bör man tänka på före/efter en behandling?
En månad före och efter behandlingen bör du undvika solning och använd solskyddsfaktor spf 30-50. 24h efter behandlingen bör man vara försiktig med påfrestning mot det behandlade området. Undvik solning, träning, massage etc.

Pigment- & åldersfläckar
Pigmenteringar är ett överskott av melanin. De uppkommer på grund av olika faktorer så som exponering av sol och hormonella förändringar till exempel graviditet eller p-piller. Hormonella pigmenteringar (chloasma/melasma) behandlas bästa med Skin Rejuvination i kombination med kemiska peelingar. Pigmenteringar som orsakas av sol och ålder reduceras effektivt med IPL. Ljuset leder fram till de överpigmenterade cellerna och sönderdelar pigmentet.

Vad händer med pigmenteringen under & efter behandlingen?
Då man skjuter pulserna upplever du som kund en snärt mot huden. Vi fortsätter pulsa tills vi ser en reaktion, då pigmentet börjar mörkna. Det som händer är att pigmentet koagulerar av absorptionen av ljuspulserna. Man kan direkt efter behandlingen se att pigmentfläcken/-arna mörknar och sedan efter ett par dagar vandrar upp mot hudytan (epidermis). Det blir sedan som svarta, små korn som stegvis faller av huden. 5-10 dagar efter behandlingen ska pigmentfläckarna ha antingen försvunnit eller bleknat ordentligt.

Hur många behandlingar krävs det?
Det är väldigt individuellt men ungefär 3-5 behandlingen med ett mellanrum på 3-4 veckor.

Efter en behandling, cirka 14 dagar efter behandling

Kärl
Alla har vi massor med blodkärl i huden, om blodkärlen blir kraftigare kan vi få kärlbristningar eller små kärl.

Vad händer med kärlet under behandling?
Under behandlingen så absorberar blodkärlet ljuset som skjuts och detta ljus omvandlas till värme som sedan får blodkärlet att koagulera. Små kärl kan dra ihop sig på en gång och för större kärl kan det ta någon vecka innan kärlet försvinner.

Hur många behandlingar krävs det?
Det är väldigt individuellt men ungefär 3-5 behandlingen med ett mellanrum på 3 veckor beroende på området och hudproblem.

Vad bör man tänka på före/efter en behandling?
En månad före och efter behandlingen bör du undvika solning och använd solskyddsfaktor spf 30-50. 24h efter behandlingen bör man vara försiktig med påfrestning mot det behandlade området. Undvik solning, träning, massage etc.

Efter två behandlingar, direkt efter behandlingen