Fillers

Perfekt behandling för dig som önskar mer volym, framhäva konturer eller återskapa volymen för dig som har förlorat den med åldern. Med tiden förlorar vi ben, muskel och fettmassa och med fillers kan det efterlikna det som gått förlorat och bromsa åldrandet. Hos oss behandlas du av legitimerad sjukvårdspersonal med anknuten läkare. Vi är även registrerade hos IVO.

fillers

Vilken fillers använder vi?

Vi använder oss av märket Restylane, innehållande hyaluronsyra som är tillverkat av Galderma. Det finns olika typer av fillers beroende på vilket område man ska behandla samt vad du som kund är ute efter för resultat med behandlingen. Det finns två olika varianter av Restylane vilket är NASHA samt OBT (Optimal Balance Technology). NASHA används för områden såsom Kindben, Käklinje, Näsa och är med fastare och mindre flexibel. OBT är en mjukare och mer flexibel fillers som passar bra för nasolabialvecken, läppar samt marionettlinjer. Se skillnaden här.

Kan jag blanda om jag använt annat märke tidigare?

För att kunna behandla med olika märken krävs det att de olika produkterna har samma uppbyggnad dvs sättet molekylerna är bundna. Det finns Monofasiska och Bifasiska fillers. För behandling med varianten OBT (Optimal Balance Technology) som används i bl.a. läppar, nasolabialveck samt marionettlinjer går det bra att blanda med andra märken såsom bl.a stylage, juvederm. Detta är då OBT varianten är monofasisk vilket även de andra märkena är. Vad gäller NASHA varianten så är denna en Bifasisk fillers och därför bör den ej blandas med andra märken. Har det dock gått 6 månader sedan tidigare injicering av annat märke går det bra. Våra rekommendationer är att alltid vänta 3-6 månader mellan behandlingar om man ska byta produkt även om de båda är monofasiska. 

Gör behandlingen ont?

Vi använder oss främst av Cannula tekniken (trubbig nål) och gör insticket med en vass nål vilket är det sticket som kommer att kännas därefter injiceras fillersen med Cannulan försiktigt i vävnaden. Med Cannula metoden minimeras smärtan samt riskerna för komplikationer, svullnad, rodnad och blåmärken. Dessutom innehåller sprutorna Lidokain vilket är en bedövning som bidrar till att behandlingen blir mindre smärtsam. Vi erbjuder självklart bedövning för dig som önskar detta inför din behandling. 

Vad ska jag tänka på inför behandling?

  • Du ska vara 18 år för att få utföra någon injektionsbehandling hos oss
  • Ej vara Gravid eller Amma
  • Varit på konsultation minst 48h innan behandlingstid då det enligt den nya Lagen krävs en betänketid på minst 48h. Även om du behandlas med nytt område än tidigare samt om det gått mer än 6 månader sedan ditt tidigare besök hos oss.
  • Läkemedel som tillhör gruppen NSAID (bl.a diklofenak, ibuprofen, naproxen), ASA (bl.a Aspirin, Albyl, Magnecyl), naturläkemedel såsom Ginkgo, Ginseng samt vitamin E, C och Omega-3 skall undvikas helst 2 veckor innan behandlingen då dessa har en blodförtunnande egenskap och ökar risk för blåmärken. 

Vad ska jag tänka på efter behandling?

  • Det är normalt med ömhet, lätt svullnad samt eventuella blåmärken vid området 
  • Sminka samt applicera ej produkter på behandlat området de första 24h efter behandling
  • Det är normalt med ömhet, lätt svullnad samt eventuella blåmärken vid området
  • Sminka samt applicera ej produkter på behandlat området de första 24h efter behandling
  • Undvik träning samt alkohol de första 72h efter behandling
  • Sola inte det behandlade området i ca 14 dagar och/eller använd högt solskydd.

Hur länge håller det samt hur ofta bör jag fylla på?

Det är mycket individuellt gällande hur länge fillers håller och beror på en mängd olika faktorer som bl.a området som behandlats, vilket märke som använts, din ämnesomsättning osv. Generellt så kan det hålla mellan 6-18 månader. Gällande påfyllningar kan även detta skilja sig i tid beroende på hur snabbt produkten bryts ner hos individen. Påfyllningar kan göras allt från 3 månader till 18 månader för att kunna bibehålla ett resultat som är långvarigt.