Skötselråd för Tatueringsborttagning

Laserbehandlingen påverkar huden på ett sätt som kan likna ett väldigt ytligt brännsår, man blir röd, svullen och ibland kan vissa personer få små blåsor. Eftervården är mycket viktig för en bra läkning. Många kunder blir lite svullna och ömma på det behandlade området, men det släpper som regel efter någon dag. Men vissa reagerar så att de får en sårskorpa eller små blåsor inom 8-72 timmar. Det är ingen fara och är inte någon indikation på att man kommer få några ärr, men det kan vara lite retsamt eftersom det kliar en del. Det försvinner dock efter en till två veckor. Däremot så är det då extra viktigt att du följer skötselrådet noga. Det kan vara skönt att kyla ned det behandlade området timmarna efter själva behandlingen. 

Vi rekommenderar att du väntar med att träna den behandlade kroppsdelen minst 2 dagar efter själva behandlingen. Låt kroppen få en chans att återhämta sig. Om du får blåsor så låter du området vara ifred för att läkas.

Undvik bastu, badkar och swimmingpool den första veckan. Om det har bildats en skorpa, blåsa eller om huden blivit sårigt så väntar du istället tills huden har blivit helt återställd.

Att klia sönder blåsor och sårskorpor är strängt förbjudet. Det är en av de vanligaste orsakerna till att det blir ärrbildning. Rakning är heller inte tillåtet innan skorpan/blåsan har försvunnit.

Om du kommer helt solbränd så kommer inte laserbehandlingen att ge maximal effekt eftersom delar av laserpulser kommer att tas upp i ditt mörka pigment (melaninet) istället för i tatueringspigmentet. Så åk på sol semestern efter behandlingen i så fall.

Om du planerar att åka på solsemester kort efter behandlingen så bör du täcka den behandlade ytan med kläder. Solskyddsfaktor fungerar också, förutsatt att det inte är några skorpor/blåsor. Använd minst solskyddsfaktor 30!

Jag rekommenderar att du börjar smörja in området morgon och kväll med LHP salva (anti-septisk kräm) de första 3-4 dagarna, se till att du gör rent området innan med vatten och dutta området torrt innan applicering av LHP. Det kan vara bra att täcka området de dagarna med en gasbinda, dock är kan det vara bra att låta området få lufta när du befinner dig hemma.

Efter de 3-4 dagarna slutar du med LHP salvan och fortsätter med Bephanten som hjälper skorpan att hålla sig mjuk. Det är en oparfymerad produkt som är lämplig för allergiker. Precis som när din tatuering var ny så bör du undvika smutsiga och dammiga miljöer den första tiden, så minskar du risk för infektion. Smörj in hela tiden och håll området rent under hela läkningsprocessen. När huden har återhämtat dig behöver du inte längre underhålla det med något.

Skulle en infektion uppkomma under läkningsprocessen är det viktigt att du kontaktar mig snarast oavsett tid på dygn för vidare hänvisning.

Tveka aldrig att ta kontakt med oss om du har frågor eller om det skulle vara något. Du kan nå oss på både Facebook och telefon numret: 070-496 46 61